hellboy-logo
BDPR-logo
ISTORIJA-PIVA-logo
 

HERBERT DŽORDŽ VELS: Rat Svetova

Roman koji je čak uticao i na rad naučnika, posebno Roberta H. Goddarda, koji je, inspirisan knjigom, izumio i raketu sa tečnim gorivom i višestepenu raketu, što je rezultiralo sletanjem Apollo 11 Lune 71 godinu kasnije.

Pisac: H. Dž. Vels      Scenario: Dobs      Crtač: Visente Sifuentes
 
 

HERBERT DŽORDŽ VELS: Nevidljivi čovek

Svi žele da saznaju zbog je obmotanog lica i kada je napolju mećava ali i kada je u toplom, pored kamina - nehajući za onu staru poslovicu "da je radoznalost ubila mačku." I kada se otkrije ko je ili šta je ispod tih zavoja, na grad će se obrušiti pravi teror. Šta će dalje biti pročitajte u ovom stripu.

Pisac: H. Dž. Vels      Scenario: Dobs      Crtač: Kris Renjo
 
 

HERBERT DŽORDŽ VELS: Vremeplov

Priča odražava Vells-ove socijalističke političke stavove, njegov pogled na život i obilje, kao i savremeni gnev prema industrijskim odnosima.

Pisac: H. Dž. Vels      Scenario: Dobs      Crtač: Matje Moro
 
 

HERBERT DŽORDŽ VELS: Ostrvo doktora Moroa

Naučno-fantastični roman H. G. Wells, objavljen 1896. Klasični rad fokusiran je na lude eksperimente naučnika koji uključuju vivisekciju za rešavanje problema poput evolucije i etike. čitatelj se suočava s jezivom ekstrapolacijom teorije evolucije. Doktor takođe predstavlja niz temeljnih strepnji oko uloge nauke i ljudske odgovornosti. On je arhetipski ludi naučnik koji stvara bez brige ili očigledne zabrinutosti za posledice svoga rada i podrugljiv je kao i zveri kojima manipuliše.

Pisac: H. Dž. Vels      Scenario: Dobs      Crtač: Fabricio Fjorentino
 
 

Kontaktirajte nas

300 Čuda d.o.o.
Dr. Agostina Neta 70,
11000 Beograd, Srbija

Pozovite nas na +381 (0)11 4013 911

Pišite nam na 300cuda.doo@gmail.com