Sedamnaest zasebnih priča, napisanih Minjolinim perom, prikazuje svu raskoš njegovog talenta. Njegova umetnost se razvija na 150 stranica koje je on nacrtao, od ranog folklornog remek-dela „Glave” sve do „Molohove kapele”, poslednjeg kompletnog stripa koji je nacrtao pre nego što je okončao sagu „Helboj u paklu”.

Ričard Korben je ponovo tu, sa izrađenih sedamdeset stranica, uključujući prvi Helbojev boj protiv pripadnika sotonine kraljevske porodice u „Nevesti pakla”. Legendarni Minjolini savremenici Skot Hempton, P. Krejg Rasel i Kevin Noulan nacrtali su po jednu celu priču, a raniji Minjolini saradnici Džejson Šon Aleksander („Ejb Sapijen: Utapanje”) i pisac saradnik Džošua Dajstart (BPRD 1946. i 1947) huškaju Helboja i Ejba na Crnobradog.

Vampirska novela „Uspavani i mrtvi” i apokaliptična priča „Makoma”, koja sadrži turobne implikacije u vezi s Helbojevim usudom, sakupljene su uz Minjoline kratke priče iz albuma „Posednute knjige Dark horsa”, „Veštičarenje”, „Čudovišta” i „Mrtvi”. „Zbogom, g. Tode” donosi nam Helbojev prvi susret s lavkraftovskim čudovištima, koja će kasnije pregaziti svet, dok su „Baba Jaga” i „Praški vampir” posejali seme smrtne zavade koja ga proganja u „Helboju u paklu” i u „Divljem lovu”. Sakupljene priče obuhvataju period od 1961. do 1993. i prethode događajima iz „Semena uništenja”.

Dva toma kompletnih kratkih priča, uz četvorotomnu seriju omnibusa, sadrže sve Minjoline nagradama ovenčane priče o Helboju, poređane hronološkim redom.