Fantastična istorijska fikcija, sastavljena je od četiri toma, po scenariju Alehandra Hodorovskog, kultnog stvaraoca avangardne i nadrealne umetnosti od filma, književnosti do stripa. Ova avantura prati fiktivnu sudbinu Luja XVI, koji je umro u zatvoru u dobi od deset godina. Hodorovski koristi izgovor da ekstrapolira hipotezu o vremenu koje je izazvalo zamenu Dofina drugim dečakom. Sudbina ovog mladog čoveka vodi nas od njegovog rođenja, sa ekstravagantnom pratnjom kroz detinjstvo i početke njegove inicijacijske potrage. Scenario je gust, veoma dobro raspoređen između flešbeka i sadašnjosti. Mešavina dokazanih činjenica (ubistvo Marata, pad Luja XVI) i mitova (eliksir večnog života, ceremonija ponovnog rođenja) deluje odlično. Ako preplavljena mašta odličnog pripovedača može na početku da poremete elementi fantastike (gorila koja govori, trebalo je smeti), ona ostaje uokvirena i relativno koherentna. Junak je odvažan, šarmantan, inteligentan i odan svom redu, pored toga što je nadaren za rukovanje oštrim oružjem. Ostali likovi imaju svoj deo zemaljskog ili misterioznog bića koji se ispoljavaju tokom priče.

Žeremi (Barracuda) je prvi put postao poznat kao kolorista pokojnog Filipa Delabija. Njegov stil ima mnogo smisla i savršen je za ovu vrstu pomamne priče: ultrarealističan, uglađen, fin. Luksuz i sjaj enterijera Versaja, ukrasi uopšte, kao i kostimi, prepisani su preciznošću i temeljitošću koja odmah osvaja. Detalji obiluju velikim scenama sa lepim bojama, velikim i lepim spektaklom.

Sa Les Chevaliers d’Heliopolis, talentovani dvojac nudi briljantan i sadržajan zaplet u pozadini ezoterije i istorije. Bogati sadržaj koji je pitak poput letnjeg koktela.

Autori

,

Edicija

Godina izdavanja